Psykolog eller tankefeltterapeut – hvad virker bedst?

Samtaler hos en psykolog kan være det helt rigtige behandling, men for andre kan tankefeltterapi (TFT) være en genvej til at finde balance, få energi og få livsmodet tilbage. TFT udmærker sig ved, at resultatet kommer med det samme.

Det er en del af terapien, at man skal kunne mærke en omgående fremgang – kan man ikke det, så forsøger man med en anden vinkel indtil der er et positivt resultat.

Nogle psykologer benytter TFT, men der er måske endnu flere der benytter EFT, som er en metode der ligner TFT. Begge behandlingsformer kan virke lidt undelige første gang man prøver dem. Især EFT kan virke lidt for kreativ til, at alle føler sig tilpasse ved metoden, men for andre kan det lige være det der skal til.

Ved både TFT og EFT er det vigtigt, at den person, der behandles, kan finde den følelse man gerne vil have væk. Når man mærker følelsen vil der ofte være et fysisk ubehag. Det kan være tryk, strammen eller smerte i et bestemt område – ofte i maven eller brystet. Hvis man forholdsvis let kan komme i kontakt med denne følelse, så kan man som regel komme helt af med den under første behandling. Nogle gange skal man have 2-3 behandlinger og i helt specielle tilfælde måske op til fem TFT-behandlinger.

Psykolog-samtaler og TFT-terapi er effektive på hver deres område

Uanset om man vælger behandling hos en psykolog eller hos TFT-terapeut, så er skal der ikke lyde et ondt ord om de samtaler, som en psykolog kan tilbyde. Psykologer har helt sikkert hjulpet mange af deres patienter. Særligt når personen, der ønsker hjælp, ikke kan finde den negative følelse på “kommando” er en samtale med en psykolog en af de bedste metoder til at komme af med psykiske problemer.

TFT har som regel en omgående virkning på angst, fobier, selvværdsproblemer, sorg, depression, vrede/raseri og meget andet…

Læs mere om TFT

Læs om Anne Dorthe Andersen, der brugte TFT mod hendes eksamensskræk