Grenaa Akupunktur

Effektiv og smertefri akupunkturbehandling mod en lang række lidelser

Smertefri akupunktur

Gør det ondt? – nej akupunktur er smertefri

Akupunktur er en meget afslappende, smertefri og er en behagelig behandlingsmetode. I klinikken bruges kun de allerbedste (dyreste) sterile éngangsnåle og det er generelt tynde og korte nåle der bruges, for det skal helst ikke gøre ondt at blive rask.

Børn behandles også, og én af grundene til at Gert Karlson har forsket i akupunkturs virkning på små børn, er netop for at vise, at akupunktur er en smertefri behandlingsmetode. Gjorde det ondt, ville det være umuligt at behandle små børn med akupunktur. De yngste børn er kun 1-2 uger gamle.

De fleste bliver meget afslappede mens de ligger med nålene, og mange falder i en afslappet søvn under behandlingen. Har man nåleskræk, så er det måske fordi man ikke har prøvet akupunktur og derfor sammenligner akupunkturnåle med kanyler. Der er dog en kæmpe forskel, da en nål er spids og tynd, og derfor er indstikket som regel smertefri. Der bruges næsten kun nålestørreelsen 0,25 mm i diameter, som har en 13 mm lang “klinge”. Kun i det øjeblik nålespidsen gennembryder huden kan som regel mærkes, og det er ikke altid at man overhovedet mærker det lille prik. I de fleste tilfælde stikkes nålen kun få millimeter i, og i klinikken behandles oftest punkter langt væk fra det syge område, da det er dem der tit er dem der har den bedste og hurtigste virkning.

Man kan iøvrigt godt få akupunktur mod nåleskræk, men tankefeltterapi (TFT) er særdeles velegnet til at behandle denne frygt. Især hvis man ved hvordan skrækken for nåle er opstået. TFT tilbydes også i klinikken, og denne metode har som regel omgående resultater (som akupunkturen).