Galdesten

Elin Mogensen

Efter næsten 10 år med regelmæssige galdestensanfald, er 59-årige Elin Mogensen fra Grenaa, nu endelig smerte- og anfaldsfri. Det er dog ikke en galdestensoperation der har gjort Elin Mogensen rask, men derimod akupunkturbehandling hos Grenaa Akupunktur. Elin Mogensen fik allerede i 2004 ved en ultralydsskanning konstateret, at hun havde mange galdesten. Men angst for bivirkninger ved narkose, gjorde at Elin Mogensen ikke ønskede en operation. Galdestens-anfaldene har dog givet Elin Mogensen mange søvnløse nætter. Som regel startede det med trykken og ubehag, der trak om mod lænden, allerede ved sengetid. Senere, som regel lidt efter midnat, tog det til sideløbende med en voldsom kvalme, der til tider kunne ende med opkastning.

– Selvom anfaldene med galdesten nogle gange har været meget smertefulde, så har min galdeblære ikke fået lov til at styre mit liv, og jeg har kun haft én sygedag fra mit arbejde på Den Kommunale Højskole på den konto, fortæller Elin Mogensen. Selvom Elin Mogensen var forsigtig med hvad hun spiste, kunne hun ikke kontrollere anfaldene. I mange år prøvede hun at holde smerterne i skak med Panodil, men det hjalp ikke rigtigt. Til sidst blev anfaldene så hyppige og så slemme, at hun blev ordineret gigtmedicin mod smerterne. Elin Mogensen nåede dog ikke at tage mange piller før hun besluttede sig for at prøve akupunktur.

– Jeg har fået fem behandlinger over tre uger. Efter anden behandling har jeg ikke haft anfald og behøver ikke smertestillende medicin, udtaler en glad Elin Mogensen, som i dag er helt symptomfri.