Få hjælp til din KOL

400.000 danskere har diagnosen KOL (eller rygerlunger som sygdommen tidligere blev kaldt). Sygdommen betegnes som kronisk, men der er som regel hjælp at hente hos Grenaa Akupunktur. Det lyder måske utroværdigt, men de fleste KOL-patienter mærker en friere vejrtrækning allerede mens de ligger på briksen under første behandling. Der skal dog flere behandlinger til, for at stabilisere tilstanden. Se selv filmen nedenfor hvor to KOL-patienter mærkede den omgående bedring. Ring nu, hvis du også vil have det bedre.

Akupunktur virker på KOL

Gert Karlson har udviklet flere nye metoder til behandling til astma og KOL (rygerlunger). Se filmen (3.48) med Hans Søren Bonde og Jørn Petersen, som mærkede en omgående virkning på deres KOL allerede under akupunkturbehandlingen!

 

Se dokumentaren om behandling af KOL-patienter – et samarbejde med TV2 Østjylland

I 2012 lavede TV2 Østjylland, sammen med Grenaa Akupunktur, en række udsendelser med tre KOL-patienter. Samarbejdet med TV2 Østjylland foregik over seks uger hvor de tre KOL-patienter, hver fik otte akupunkturbehandlinger i klinikken.

image 1
image 1
image 1
image 1

Årsager til KOL

Du kan også selv gøre noget for at få mere luft. Der er nemlig altid en årsag til sygdom – også til KOL. Ved at fjerne årsagerne, er du tættere på at få det bedre!

Eksperterne mener, at rygning er hovedårsagen til KOL, men måske er det kun den halve sandhed. Som akupunktør bruger man meget tid sammen med patienterne. Derfor opdager man ofte nogle sammenhænge, som ellers kan være svære at se. Faktum er, at KOL-patienter ofte overbelaster deres lever. Derfor bør du være opmærksom på alt hvad der kan belaste den. Særligt hvis du får åndenød i blæsevejr. Her er nogle eksempler:

·         Fed mad (medisterpølse, suppe, pølser og pizza)

·         Alkohol (mange KOL-patienter får alkohol hver dag)

·         Medicin (især vanddrivende, for blodtrykket og antidep.)

·         Indestængt vrede, irritation

·         Kunstige sødemidler (light-produkter)

De fleste KOL-patienter har det svært med vejrtrækningen i tåge, damp eller regnvejr (brusebad). Fugt belaster din milt-energi, som set med en akupunktørs øjne bl.a. bearbejder slim. Her er eksempler på hvad du skal passe på hvis du har problemer med fugt:

·         Mælkeprodukter (ost, fløde, mælk, smør m.m.)

·         Sukker

·         Frugt eller juice

·         Bekymringer og spekulation

Husk dog at drikke rigeligt med vand, da dette fortynder din slim, og i øvrigt også er vanddrivende og blodtrykssænkende…