Akupunkturens historie

Legenden siger, at akupunkturens historie startede med en kriger, som led af en kronisk sygdom. Denne kriger var så uheldig, at blive såret af en pil. Hans held var dog, at han var ramt i et “akupunkturpunkt”. Såret helede, og sygdommen forsvandt. Om historien er sand, er der ingen der ved. 
Der er dog ingen tvivl om, at akupunkturen kommer fra Kina. Kineserne mener, at det var tre af deres gamle kejsere, der grundlagde den traditionelle kinesiske medicin (herunder akupunkturen). Således skrev den Gule Kejser og hans livslæge verdens første lægebog. Den hedder Nei Ching, og er skrevet ca. 200 år før Kr. under Han (Huang) dynastiets tid (206 – 24 før Kr.).

Akupunkturens historie går derfor næsten 5000 år tilbage og er en gammel kinesisk helbredelsesmetode. Kineserne fandt ud af, at alle sygdomme indirekte skyldtes “energi” blokeringer mellem kroppens indre organer. Denne energi (qi) strømmer igennem 14 kanaler (meridianer). Disse meridianer har forbindelse til de indre organer. Det er på meridianerne, at akupunkturpunkterne er, og ved at påvirke dem, kan man få “energien” til at flyde frit igen. Der er mange måder at påvirke punkterne på. Man kan f.eks. bruge varme, tryk eller nåle.

Akupunkturen er stadig under udvikling. I 1950erne så øreakupunktur for første gang dagens lys. Det er en effektiv metode til behandling af afgrænsede skader på hele kroppen. YNSA-akupunktur, som er udviklet af en nulevende japaner, er også en helbredelsesmetode med omgående virkning. Acunova (A2000), som virker via nerverne fra rygsøjlen, er en meget effektiv metode, hvor selv stærke smerter kan forsvinde på et splitsekund. Metoden er stadig under udvikling.